NASTAVAK U PONEDJELJAK

Pregovori o formiranju hrvatske vlade trajali četiri sata

Plenković je potvrdio Petrovljevu najavu novih pregovora naredne nedjelje i kazao da će oni biti održani u ponedjeljak u 15 sati
0 komentar(a)
Andrej Plenković, Foto: Twitter
Andrej Plenković, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.02.2019. 20:46h

Više od četiri sata trajali su večeras pregovori o formiranju nove hrvatske vlade u sjedištu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zagrebu, a nastavak je najavljen za naredni ponedjeljak.

"Večernji list" navodi da su oko 21.30 sati pred novinare izašli predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i lider MOST-a Božo Petrov.

"One stvari koje smo bili naveli prije desetak dana, o njima smo jedino razgovarali", kazao je Petrov i dodao da je ovo jedan mali početak i zalog budućoj saradnji.

On je rekao je MOST dobio konstruktivne predloge s druge strane.

"Imamo pozitivne utiske. Bilo bi mi drago kada bi se ovako nastavilo", kazao je Petrov.

Plenković je potvrdio Petrovljevu najavu novih pregovora naredne nedjelje i kazao da će oni biti održani u ponedjeljak u 15 sati.

"Želimo da iskoristimo vrijeme koje nam dopušta Ustav za cjeloviti dogovor. Hrvatska nema vremena dugo da čeka, sljedeći sastanak je za nedjelju dana", rekao je Plenković nakon sastanka.

Plenković je prethodno večeras, u pauzi pregovora, u intervjuu za hrvatski RTL izjavio da je HDZ, najbolje plasirana stranka na upravo održanim prijevremenim izborima u Hrvatskoj, obavila razgovore s predstavnicima nacionalnih manjina, ali da nijesu pričali o tome hoće li manjine imati mjesto u novoj vladi.

Plenković je naveo da "očekuje stabilnu vladu s jasnim programom za iduće četiri godine".

"Izgubio sam deset kila, svako bi bio umoran na mom mjestu, svakog dana sam bio u kampanji, Istina je da sam umoran, ali nema niti vremena niti volje za umor", kazao je Plenković.

Na pitanje hoće li MOST-u prepustiti mjesto predsjednika Vlade, rekao je da o hipotetskim pitanjima neće da govori.

Preporučujemo za Vas