"Zeri": Očekuje se oštra rasprava oko granice Kosova sa Crnom Gorom

Raspravi će prisustvovati i predstavnici organizacije Crnogoraca sa Kosova
5 komentar(a)
Kosovo granica sa Crnom Gorom, Foto: Facebook
Kosovo granica sa Crnom Gorom, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.08.2016. 09:34h

Prištinski dnevnik Zeri objavio je danas da se očekuje da naučno-stručna konferencija o demarkaciji granične linije između Kosova i Crne Gore dovede do oštrog suočavanja vlasti i opozicije.

Na konferenciji koja će se održati u srijedu, 3. avgusta, stavove vlade Kosova predstaviće Državna komisija za demarkaciju, a pretpostavlja se da će poslanici opozicije i njihovi stručnjaci insistirati na činjenici da demarkacijom Kosovo gubi oko osam hiljada hektara.

"Predstavnici vlasti i opozicije imaće prvo institucionalno suočavanje o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, skoro godinu dana poslije njenog potpisivanja", piše dnevnik.

Kako navodi list, državni lideri su apelovali da konferencija bude u službi političkog i partijskog jedinstva i da se razgovara samo o argumentima.

Poziv da učesvuju na konferenciji dobili su poslanici Skupštine Kosova, oko 40 predstavnika institucija, ali i stručnjaci koje je predložio poslanik vladajućeg Demokratskog saveza Kosova Špetim Bulići, na čiji se predlog rasprava i održava.

Kako navodi dnevnik, raspravi će prisustvovati i predstavnici organizacije Crnogoraca sa Kosova.

Bonus video: