Pucnjava u Sarajevu, dva muškarca mrtva u automobilu

Pripadnici Policijske stanice Centar su u privatnom vozilu "golf II", plave boje, bez registarskih oznaka, zatekli dvije nepoznate muške osobe
66 pregleda 3 komentar(a)
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.07.2016. 09:07h

Dvije osobe su smrtno stradale u pucnjavi koja se dogodila sinoć u jedan sat i 15 minuta u sarajevskoj ulici Hadži-Sulejmanova u opštini Centar, saopštila je danas policija.

Nakon dojave građana, pripadnici Policijske stanice Centar su u privatnom vozilu "golf II", plave boje, bez registarskih oznaka, zatekli dvije nepoznate muške osobe sa vidnim povredama po tijelu, prenijela je Fena.

Na lice mjesta stigla je ekipa Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, a ljekari su konstatovali smrt dvije nepoznate muške osobe uslijed povreda zadobijenih hicima iz vatrenog oružja.

Takođe na mjestu događaja policijski službenici su zatekli A.V.(1992) iz Vogošće, koji je izjavio da je očevidac navedenog događaja i da mu je poznato da je jedna stradala osoba Ć.A. (1989) iz Sarajeva, dok je druga osoba H.E. (1990) iz istog grada.

Radeći na rješavanju ovog krivičnog djela policijski službenici su u ulici Braće Skanazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli osobu B. S. (1991) iz Sarajeva, kao i predmet izvršenja navedenog krivičnog djela, automatsku pušku.

B.S. je uhapšen i priveden u PS Stari Grad.

Bonus video: