Vulin: Srbija da promijeni odnos prema Crnoj Gori

"Nisu Crna Gora i Sjeverna Makedonija glasale za Kosovo, one su glasale protiv Srbije. Njihovi glasovi nisu promijenili odluku Skupštine Interpola ali treba da promijene odnos Srbije prema njima", poručio je Vulin
137 pregleda 83 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vulin, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 21.11.2018. 10:31h

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija treba da promijeni odnos prema Crnoj Gori i Makedoniji, jer u tim zemljama nema iskrene sagovornike ni prijatelje, jer su na skupštini Interpola podržale ulazak Kosova u tu organizaciju.

"Pozivam predsjednika Vučića da promijeni odnos prema Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji i da im pokaže da se prijateljstvo sa Srbijom mora zaslužiti", navodi se u saopštenju Vulina.

Dodaje da su "Crna Gora i Sjeverna Makedonija na skupštini Interpola podržale ulazak kosovskih narko kartela u policijsku organizaciju. Stale su na stranu Kosova svjesne da time vrijeđaju Srbiju".

"Ako nisu imali hrabrosti da glasaju protiv, mogli su da se uzdrže i pokažu da im je stalo i do onog što Srbija misli i osjeća", rekao je Vulin, a prenosi RTS.

"Nisu Crna Gora i Sjeverna Makedonija glasale za Kosovo, one su glasale protiv Srbije. Njihovi glasovi nisu promijenili odluku Skupštine Interpola ali treba da promijene odnos Srbije prema njima. Predsjednik Vučić u vladama Crne Gore i Sjeverne Makedonije nema iskrene sagovornike a Srbija nema prijatelje", poručio je Vulin.

Kosovo danas u prvom i drugom krugu glasanja nije dobilo podršku za članstvo u Interpolu, objavio je RTS.

Na Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju za prijem Kosova u članstvo u prvom krugu je glasalo 76, protiv je bilo 56 a uzdržano 22 delegata. Protiv prijema Kosova u Interpol u drugom krugu glasala je 51 država, 68 je bilo za, a uzdržano 16.

Bonus video: