"OGROMNA ODGOVORNOST"

Vučić: Ovo je velika čast, znam kuda treba da idemo

"Svi prethodni izbori za stabilizaciju, a ovi za prosperitetnu budućnost. Srbija će nastaviti evropski put, hoćemo i da ga ubrzamo, nećemo praviti kompromise, a nastavićemo da održavamo tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom, Kinom, ali i sa SAD", rekao je Vučić, dodavši da nema vremena za slavlje
74 pregleda 3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2019. 17:04h

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da duboko dirnut izbornim rezultatima i da su građani Srbije izabrali SNS da vodi novu Vladu Srbije.

Prema najnovijim preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji koje je objavio Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSid), lista Srpske napredne stranke koju predvodi Aleksandar Vučić nema većinsku podršku, na uzorku od 90,6 odsto prebrojanog izbornog materijala - osvojila je 49,2 odsto glasova, javlja RTS. 

"Ovo je velika čast, koja sa sobom povlači ogromnu odgovornost. Znam kuda treba da idemo, znam kako da obezbijedimo budućnost i kako da naporno radimo da bismo tamo stigli", rekao je lider naprednjaka, koji je dugim aplauzom dočekan u stranačkom izbornom štabu.

Kako je rekao, ovo su bili "najmirniji izbori sa najmanje nepravilnosti u posljednjih 25 godina" i oni su pokazali da je Srbija pokazala i sebi i svijetu da je Srbija ujedinjena u zajedničkim zalaganjima za bolju budućnost. 

"Svi prethodni izbori za stabilizaciju, a ovi za prosperitetnu budućnost. Srbija će nastaviti evropski put, hoćemo i da ga ubrzamo, nećemo praviti kompromise, a nastavićemo da održavamo tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom, Kinom, ali i sa SAD", rekao je Vučić, dodavši da nema vremena za slavlje. 

“Ako od predsjednika dobijem mandat, obećavam bez obzira na to ko je za koga glasao, da ću biti predsjednik vlade svih građana”, rekao je Vučić. 

“Nemamo vremena za slavlje i uskoro ćemo početi da radimo”, kazao je on. 

Kako je rekao, na osnovu 77 odsto obrađenih mjesta - SNS ima 50,9 odsto, SPS 11,23, SRS 7,39, DS 5,44 i tri liste su ispod cenzusa, a za SDS-LDP-LSV je moguće da pređe cenzus 4,71, DJB 4,73, DSS-Dveri 4,45. 

Vučić je rekao i da mu je bilo teško da lično prolazi kroz ovu kampanju, ali da je SNS napravio istorijski uspjeh jer je poslije ulaska u teške reforme dobio više glasova. 

"Neki novinari nam nijesu predviđali više od 40 odsto, a mi smo dobili više i procenata i glasova, na većoj izlaznosti. Pobijedili smo u više od 90 odsto mjesta u Srbiji, a u nekim i sa 90 odsto glasova", rekao je Vučić. 

Lider SNS je rekao da očekuje da će nadležni organi ispitati sve navode oko falsifikovanja potpisa. 

Preporučujemo za Vas