U SKLADIŠTU FIRME

Slovenija: Policija zaplijenila 100 kilograma kokaina iz Brazila

Pošiljka s oko 100 kilograma droge za koju je ispitivanjem potvrđeno da se radi o kokainu došla je iz brazilske luke Sao Paolo, rekao je šef kriminalističke službe u policiji u Celju Damijan Turk novinarima
2 komentar(a)
kokain, Foto: Shutterstock
kokain, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.02.2019. 21:01h

Slovenačka policija zaplijenila je u skladištu slovenačke firme iz mjesta Zreče 100 kilograma kokaina, u jednoj od najvećih zapljena do sada, objavila je danas policija.

U istrazi slučaja slovenačka policija sarađuje sa policijama više zemalja, a vjeruje se da bi zaplijenjena droga "na ulici" dostigla vrijednost od oko pet miliona eura, prenosi Hina.

Drogu su pronašli u ponedjeljak radnici u skladištu firme Svatikomet i to u kontejneru sa mineralom aluminijum oksida koju firma koristi u proizvodnji nakon čega su obavijestili nadređene, a oni policiju.

Kontejner s robom bio je naručen kod njemačke firme koja posluje s jednim preduzećem u Brazilu, objavila je STA.

Pošiljka s oko 100 kilograma droge za koju je ispitivanjem potvrđeno da se radi o kokainu došla je iz brazilske luke Sao Paolo, rekao je šef kriminalističke službe u policiji u Celju Damijan Turk novinarima.

Utvrđeno je da je kontejner krajem marta stigao u Kopar, ali prilikom carinskog pregleda nije otkriveno ništa sumnjivo.

U skladištu je pak u kontejneru nađena droga koja se nalazila u pet od ukupno 26 vreća aluminijum oksida koji se upotrebljava u proizvodnji bruseva.