Milanović ponovo na čelu SDP Hrvatske: "Bila je fer, žestoka utakmica"

Prema njegovim riječima, unutarstranački izbori bili su "samo održavanje mišićnog i mentalnog tonusa za borbu za vlast u Hrvatskoj"
58 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Milanović, Foto: Betaphoto
Zoran Milanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.04.2016. 07:59h

Zoran Milanović ponovo je izabran za predsjednika Socijaldemokatske partije Hrvatske i odmah nakon izbora poručio da se "varaju oni koji misle da je žestoka unutarstranačka kampanja naštetila stranci".

"Bila je fer, žestoka utakmica, međutim, ko god misli da je ovo oslabilo SDP, grdo se vara", izjavio je Milanović sinoć pred novinarima i članovima SDP-a koji su ga u centrali SDP u Zagrebu dočekali s oduševljenjem.

On je uvjeren da je izborima za stranačkog predsjednika SDP pokazala da je moderna, progresivna i otporna evropska stranka koja zastupa univerzalne, ali i tradicionalne vrijednosti, prenosi Hina.

"Podijelili se nismo jer kod nas, kada su vrijednosti i politike u pitanju, razlike ima jako malo", kazao je Milanović.

Prema njegovim riječima, unutarstranački izbori bili su "samo održavanje mišićnog i mentalnog tonusa za borbu za vlast u Hrvatskoj".

Zajedno s Milanovićem pred novinare i članove je izašao i njegov protivkandidat Zlatko Komadina, koji mu je čestitao na pobjedi, ponovivši kako su u kampanji bila dva kandidata, ali samo jedan SDP.

Milanović je bio premijer Hrvatske do izbora u novembru 2015. godine, kada je njegova stranka izgubila izbore.

Karamarko čestitao Milanoviću

Lider najuticajnije vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i potpredsjednik Vlade Hrvatske Tomislav Karamarko čestitao je Zoranu Milanoviću ponovni izbor za predsjednika sada najuticajnije opozicione partije u Hrvatskoj.

Karamarko je poručio da želi da vjeruje da će SDP Hrvatske i Zoran Milanović u novom mandatu uložiti znatno više energije u stabilizaciju društvenih prilika i da ćemo se korektno i pristojno boriti za političku naklonost i povjerenje građana.

"Možemo biti politički protivnici, različito misliti o brojnim pitanjima, ali konačan cilj nam je svima isti - bolji i kvalitetniji život svih naših građana", poručio je Karamarko i na svom Fejsbuk nalogu još napisao:

"Predsjedniku SDP-a i njegovoj stranci iskreno želim da dugo i kvalitetno obavljaju svoju ulogu konstruktivne opozicije", napisao je Karamarko, koji je potpredsjednik Vlade Hrvatske.

Bonus video: