Srbija: Pritvor za Njeguša i tri osobe zbog sumnje da su prali novac

Ranije danas tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije nakon saslušanja osumnjičenih pokrenulo je istragu u odnosu na šest osoba
59 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Njeguš, Foto: Printscreen (YouTube)
Zoran Njeguš, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 19.03.2016. 14:42h

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor bivšem fudbaleru Zoranu Njegušu kao za i još troje osumnjičenih za pranje novca koji su uhapšeni u jučerašnjoj policijskoj akciji "skener".

Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak donio rješenje kojim je Njegušu, Draginji Bajić, Nemanji Obradoviću, Nebojši Đokiću odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke.

Ranije danas tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije nakon saslušanja osumnjičenih pokrenulo je istragu u odnosu na šest osoba.

Pritvor nije određen za osumnjičenog Radeta Stakića, jer ga tužilaštvo nije predložilo.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je još jedno lice koje je državljanin BiH, a koji će u daljem toku postupka biti saslušan, saopštilo je ranije Tužilaštvo.

Prema navodima krivične prijave, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u periodu od početka 2007. godine do dana podnošenja krivične prijave, sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog djela organizovanog kriminala u namjeri da prikriju nezakonito porijeklo imovine koja iznosi više od dva miliona eura.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su znajući za činjenicu da se protiv Vitomira Bajića, koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011, vodi krivični postupak i da je u bjekstvu za djelo organizovanog kriminala u toj državi, u namjeri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac koji potiče od krivičnog djela u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru kao i u kupovinu udjela u privrednom društvu „Parket planet“ D.O.O. u mjestu Krnješevci (SO Stara Pazova).

Riječ je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom društvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000,00 dinara, saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi, ni pokojni Vitomir Bajić, a ni lica obuhvaćena krivičnom prijavom nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udjela u privrednom društvu.

Bonus video: