"Ćao" mržnji: Ujedinili se mladi iz BiH, Srbije i Hrvatske

"Voljeli bismo da naglasimo da ne zastupamo nikakvu 'novu Jugoslaviju', kako su nas neki mediji okarakterisali, već želimo da budemo zajedno
7 komentar(a)
Zar nije bolje ovako, Foto: Screenshot (YouTube)
Zar nije bolje ovako, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.03.2016. 10:27h

Mladi iz Hrvatske, Srbije i BiH osnovali su Udruženje Balkanac i kroz projekat "Zar nije bolje ovako" poručuju da ih ne zanima mržnja i nacionalizam i da žele da se zajedno druže.

Sjedište Udruženja je u Beogradu, a osnivač je Nemanja Cvetković, 21-godišnjak koji je živio u Parizu. Kada se vratio u Beograd i kada je vidio kakva je situacija u gradu, počevši od nacionalizma, napete situacije među mladima, ali i mržnje, odlučio je da pokrene projekat "Zar nije bolje ovako".

Naveo je da mlade ne zanima nacionalizam i da bi oni voljeli da se druže i da se povežu. Članovi Udruženja su tako došli na ideju da zajedno snime dokumentarni film "Zar nije bolje ovako" u kojem bi objasnili ideju projekta, piše N1.

Snimanje filma počinje 25. avgusta i trajaće do 15. ili 16. septembra, dok bi film trebalo da bude prikazan krajem godine.

"Voljeli bismo da naglasimo da ne zastupamo nikakvu 'novu Jugoslaviju', kako su nas neki mediji okarakterisali, već želimo da budemo zajedno", kazala je za N1 jedna od članica Udruženja, Lejla Ibrulj.

Bonus video: