Vučić: Nemam apsolutno povjerenje u SPS, neprirodno bi bilo da ga imam

Vučić je ocijenio i da je užasno teško pobijediti na izborima poslije teških mjera koje sprovodi i užasne kampanje neistina i stalnih pritisaka kojima je izložen, ali da je relaksiran, jer je "veoma ponosan na posao koji je obavljen"
4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2016. 09:18h

Predsjednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi bio iznenađen ni da Socijalistička partija Srbije (SPS) odluči da se ujedini sa opozicijom, i dodao da u tu partiju, članicu vladajuće koalilcije, nema apsolutno povjerenje.

"Pravo SPS je da radi ono za šta misli da je za njih najbolje, ali nemam apsolutno povjerenje i bilo bi neprirodno da ga imam poslije 2008. godine i mnogih drugih stvari koje sam u prethodnom periodu doživio. Ne bi me iznenadilo ni da žele da ostanu s nama ni da odu s drugima", kazao je Vučić u intervjuu za nedjeljno izdanje dnevnika "Alo".

On je ocijenio i da je rezultat predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora veoma neizvjestan.

"Napravio sam bezbroj grešaka, ali sam se uvijek borio, radio, čini mi se i donosio hrabre i teške odluke i bili smo veoma posvećeni borbi za interese Srbije. Mislim da većina ljudi to vidi i da zato možemo da se dostojno suprotstavimo našoj političkoj konkurenciji. A izborni rezultat je veoma, veoma neizvjestan i nijednog sekunda ne mislim da su izbori na bilo koji način riješeni", rekao je premijer.

Vučić je ocijenio i da je užasno teško pobijediti na izborima poslije teških mjera koje sprovodi i užasne kampanje neistina i stalnih pritisaka kojima je izložen, ali da je relaksiran, jer je "veoma ponosan na posao koji je obavljen".

Predsjednik vlade Srbije je ponovio da je 24. april realan termin za održavanje izbora, ali da taj datum zavisi od drugih organa i institucija.

Upitan da li bi Haški tribunal izricanjem presude lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju mogao da zakomplikuje predizbornu situaciju u Srbiji, Vučić je odgovorio da to rade sve vrijeme.

"Čudni su kriterijumi i ponašanje Tribunala, plašim se da iza toga ponekad više stoji politika nego pravo, ali to je sve što mogu da kažem, a da ostanem u okvirima dozvoljenog diplomatskog i pristojnog ponašanja", kazao je Vučić.

Vučić je dodao i da ne želi niti je ikada imao ambicije da bude predsjednik Srbije.

On je izjavio da je njegova obaveza i da može da razgovara sa svim strankama u Srbiji, da poštuje rad svakog od njih, ali smatra da određene ideje ili ne mogu da se sprovedu u ovom trenutku ili da ne bi bile najbolje za Srbiju.

Vučić je rekao i da će sadašnja vlada ostati upamćena po ključnim reformskim potezima.

Bonus video: