Vučić potpisao predlog za razrješenje Gašića

Vučić je ranije danas uputio zahtjev da se vanredno zasijedanje održi 5. februara
3 komentar(a)
Bratislav Gašić, Foto: Betaphoto
Bratislav Gašić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.01.2016. 13:02h

Posle predloga premijera Srbije Aleksandra Vučića za razrješenje ministra odbrane Bratislava Gašić, danas je u parlament stigao i zahtjev vlade za održavanje vanredne sjednice sa tom tačkom dnevnog reda, rečeno je Tanjugu u kabinetu predsjednice Skupštine Srbije.

Predsjednica parlamenta će pri kraju sjednice, koja je zakazana za ponedjeljak, 1. februara, sazvati novu sjednicu, tako da će se razrješenje ministra Gašića naći na prvoj narednoj sjednici, što je u skladu sa zakonskim propisima i Poslovnikom o radu parlamenta, kažu u kabinetu.

Vučić je ranije danas uputio zahtjev da se vanredno zasijedanje održi 5. februara.

Premijer Srbije je ovlastio ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra, navodi se u saopštenju kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je sa tim upoznao članove Vlade na današnjoj sjednici.

Premijer je zahvalio Gašiću na veoma dobrim rezultatima i u pogledu borbene gotovosti naše vojske, odnosno operabilne funkcionalnosti naše vojske, kao i u razvoju namenske industrije, ali smatra da u javnom diskursu Srbije riječi koje je upotrebio ne mogu i ne smiju da budu ponovljene u budućnosti.

Premijer Vučić rekao je juče da će ministar odbrane Bratislav Gašić biti razriješen do kraja januara kako je ranije obećao, a da će potom, poslije 15 dana, predstaviti novog ministra.

Premijer je ranije izjavio da Gašić neće podnijeti ostavku, već da će tražiti njegovo razrješenje u Skupštini Srbije, jer se, kako je rekao, ne plaši javne rasprave, pred poslanicima.

Bonus video: