N1: Odbrana traži da se Miroslavu Miškoviću vrati 12 miliona eura

Iz nezakonite i neustavne odluke o produženju pritvora ne može proisteći zakonita odluka o jemstvu, pa iz tih razloga odbrana Miroslava Miškovića traži da se jemstvo vrati", naveo je Miškovićev branilac, prenijela je N1
1 komentar(a)
Miroslav Mišković, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/AV
Miroslav Mišković, Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/AV
Ažurirano: 26.01.2016. 16:02h

Odbrana Miroslava Miškovića, optuženog za malverzacije u privatizaciji putarskih preduzeća, traži da se biznismenu vrati 12 miliona eura jemstva pošto je Ustavni sud proglasio neustavnim rješenje o pritvoru, prenijela je danas TV N1 info.

"Nakon usvajanja ustavne žalbe odbrane Miroslava Miškovića od strane Ustavnog suda 5.11.2013. godine i donošenja odluke o povredi ustavnih i zakonskih prava na ograničeno trajanje pritvora prema okrivljenom Miroslavu Miškoviću, Ustavni sud je ponovo, drugi put donio dana 21.01.2016. godine odluku kojom se usvaja i druga ustavna žalba i utvrđuje povreda prava Miškovića na ograničeno trajanje pritvora", saopštila je advokatska kancelarija Tomanović koja zastupa Miškovića.

Ustavni sud je proglasio neustavnim rješenje o pritvoru Miškovića, koje je bilo osnov za donošenje odluke o jemstvu u iznosu od 12 miliona eura kao zamjena za pritvor.

"Iz nezakonite i neustavne odluke o produženju pritvora ne može proisteći zakonita odluka o jemstvu, pa iz tih razloga odbrana Miroslava Miškovića traži da se jemstvo vrati", naveo je Miškovićev branilac, prenijela je N1.

Bonus video: