Hrvatska: Most traži bezuslovnou smjenu ministra branitelja

Na pitanje što ako Karamarko ne popusti i odluči zadržati Crnoju, isti izvor kaže kratko:"Smijeniće ga"
0 komentar(a)
Mijo Crnoja, Foto: Betaphoto/HINA
Mijo Crnoja, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 26.01.2016. 14:10h

Nezavisna lista Most, koalicioni partner HDZ-a u novoj hrvatskoj vlasti, traži bezuslovnu smjenu ministra branitelja Miju Crnoju, piše zagrebački Jutarnji list.

Pozivajući se na izvor iz Mosta, list piše da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko odugovlači s tom odlukom, ali da Most ne namjerava da popusti.

"Oko Crnoje nema kompromisa. Most traži njegovu smjenu jer se radi o osobi koja ima previše afera i nikako ne može obavljati ministarsku dužnost", rekao je sagovornik Jutarnjeg.

Na pitanje što ako Karamarko ne popusti i odluči zadržati Crnoju, isti izvor kaže kratko:"Smijeniće ga".

Sugovornik iz Mosta kaže da je u vrijeme dogovora o kandidatima za ministre njima stiglo samo jedno upozorenje da Crnoja nije dobar kandidat, ali je to bilo putem Fejsbuka što se samo po sebi nije moglo uzeti kao razlog da se usprotive njegovoj kandidaturi, a Most, kako kaže, nema instrumente kojima bi mogao provjeriti njegovu biografiju.

Dan nakon što je izvršena primopredaja u Ministarstvu branitelja o medijima su se pojavile razne afere vezane za ministra Crnoju koje, kako se navodi, nikako ne doprinose njegovoj poziciji, posebno nakon što je i prije nego što će biti imenovan najavio da će tražiti izradu registara "agresora i izdajnika", sto je naišlo na žestoku osudu javnosti.

Dio medija objavio je da je Crnoja bio pritvoren u Remetincu zbog nasilništva, a u penziju je otišao sa 40 godina starosti iako je potpuno zdrav.

Vicepremijer Karamarko najavio je u utorak da će razgovarati s ministrom branitelja Mijom Crnojom o medijskim tvrdnjama da je prijavio lažnu adresu stanovanja i, ako je nešto pogriješio, sigurno će biti sankcioniran.

"Ne znam detaljno, razgovaraću s Crnojom. Vidim da se sada stvaraju problemi možda tamo gdje ne bi trebalo. Ako je nešto pogrešio, sigurno da će biti sankcionirano, a ako nije, neće", rekao je Karamarko, prenio je Index.hr.

Bonus video: