Most: Podržaćemo kandidata HDZ-a za predsjednika Hrvatskog sabora

"I dalje smo otvoreni za saradnju u Saboru sa svim političkim strankama oko sprovođenja reformi, pa tako i s koalicijom Hrvatska raste", kazao je portparol Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja
0 komentar(a)
Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Foto: Betaphoto/HINA
Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 27.12.2015. 20:13h

Portparol Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja izjavio je da će Most podržati kandidata HDZ-ove Domoljubne koalicije za predsjednika Hrvatskog sabora na sjutrašnjoj konstitutivnoj sjednici, čime će se nastaviti proces formiranja vlade i saradnja s Domoljubnom koalicijom.

"Podržaćemo kandidata Domoljubne koalicije i time nastaviti proces formiranja vlade i saradnju s Domoljubnom koalicijom. Ta će saradnja trajati dok se reforme budu sprovodile, a ako se to ne bude događalo, mi izlazimo iz cijele priče", rekao je Grmoja.

Saradnja s HDZ-om, kako je rekao Hini, za njihovu stranku je puno sigurnija.

Most neće dopustiti da prilikom formiranja vlade, ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njen dio, poručio je Grmoja.

"I dalje smo otvoreni za saradnju u Saboru sa svim političkim strankama oko sprovođenja reformi, pa tako i s koalicijom Hrvatska raste", dodao je on.

Konstitutivnu sjednicu Sabora sazvala je za sjutra predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, 23. decembra, kog su predložili HDZ-ova Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista, a koji joj je dokazao da ima podršku 78 izabranih saborskih poslanika.

SDP neće imati kandidata za predsjednika Sabora

Socijaldemokratska partija Hrvatske neće imati kandidata za predsjednika Sabora na konstitutivnoj sjednici 8. saziva hrvatskog parlamenta, odlučeno je danas na sjednici te stranke u Zagrebu.

"SDP neće predložiti sjutra nikoga za predsjednika Sabora", izjavio je poslije sjednice izabranih poslanika SDP član Glavnog odbora stranke Peđa Grbin novinarima, koji su se ispred sjedišta stranke okupili poslije medijskih spekulacija da će koalicija Hrvatska raste predložiti svoga kandidata.

Grbin je na pitanje hoće li podržati kandidata Domoljubne koalicije Željka Reinera odgovorio:"Što se tiče glasanja, to ćete vidjeti sjutra na samoj sjednici".

U medijima se spekulisalo da bi, ako i koalicija Hrvatska raste predloži svog kandidata, glasanje moglo da bude tajno i da bi se bi se dio poslanika Mosta nezavisnih lista u tom slučaju priklonio kandidatu koji ne dolazi iz Domoljubne koalicije, prenijela je Hina.

Spominjalo se i da bi kandidat za predsjednika Sabora mogao biti čelnik Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drago Prgomet, što je on demantovao.

Bonus video: