Bez dogovora o imenu mandatara hrvatske Vlade, Petrov: "Zasad je sve pozitivno"

Upitan hoće li lider Mosta Božo Petrov biti mandatar, Podolnjak je odgovorio da će se o tome razgovarati na sastanku s SDP koji je počeo u 17 časova u sjedištu Mosta u Zagrebu
85 pregleda 0 komentar(a)
Božo Petrov, Foto: Betaphoto/HINA
Božo Petrov, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 21.12.2015. 19:45h

Sastanak predstavnika koalicije nezavisnih lista Most i lijeve koalicije Hrvatska raste, koju predvodi Socijaldemokratska partija (SDP), završen je večeras u Zagrebu bez navođenja imena mandatara.

"Sjutra idemo kod predsjednice (na konsultacije). Nećemo ići s potpisima, zatražićemo dodatno vrijeme", rekao je lider Mosta Božo Petrov.

Petrov je rekao da razgovori o budućoj hrvatskoj vladi dobro napreduju.

"Zasad je sve pozitivno. Razgovarali smo o podjeli odgovornosti po resorima", rekao je Petrov.

Sastanak s koalicijom Hrvatska raste počeo je danas u 17 časova u sjedištu Mosta u Zagrebu. Bilo je ranije najavljeno da će se na sastanku razgovarati o mandataru.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) odbila je danas ponovljenu ponudu Mosta da se vrati u pregovore s tom strankom i Socijaldemokratskom partijom (SDP) premijera Zorana Milanovića o zajedničkoj vladi, koju bi vodila nestranačka osoba ili predstavnik Mosta.

"Ništa od tripartitne vlade, stigao je odgovor HDZ. Most nastavlja razgovore s SDP", rekao je ranije danas novinarima predstavnik Mosta Robert Podolnjak.

On je dodao da je rok koji je Most ostavio HDZ da promijeni raniji stav bio korektan i da nema smisla da se produžava.

HDZ je novinarima podijelio pismo koje su poslali Petrovu i u kojem piše da su spremni za nastavak pregovora s Mostom i da se zalažu za reforme, ali u kojem se ne pominje mogućnost tripartitne vlade.

Pregovori o formiranju vlade u Hrvatskoj puni su preokreta, a vodeće stranke u zemlji, HDZ i SDP, nekoliko su puta mijenjale stavove kada je riječ o zahtjevima Mosta koje su nekoliko puta odbijali, pa prihvatali.

Petrov je u nedjelju izjavio da je Most usaglasio ime kandidata za premijera, ali da će njegovo ime objaviti nakon što se HDZ izjasni o eventualnom povratku na pregovore.

Predsjednik Hrvatske stranke penzionera, koja je dio leve SDP koalicije, Silvano Hrelja potvrdio je danas da je postignut dogovor da Petrov bude kandidat za premijera, a lider SDP i dosadašnji premijer Zoran Milanović predsjednik Sabora.

Bonus video: