Vučić o novinarki Studija B: "Ona je divno čeljade, pristojna djevojčica"

Predsjednik Srbije tvrdi da nije vidio snimak koji je postao hit na društvenim mrežama, ali je iskoristio priliku da pohvali mladu novinarku
95 pregleda 27 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 10.12.2018. 10:05h

U Beogradu je u subotu veče održana protestna šetnja "Stop krvavim košuljama"zbog napada na jednog od osnivača Saveza za Srbiju, lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i dvojicu njegovih saradnika, ali i nasilja u Srbiji.

Izvještaj sa lica mjesta novinarke Televizije Studio B, Barbare Životić, postao je hit na društvenim mrežama, jer je novinarka tvrdila da su okupljeni pozivali na "silovanje, linč i državni udar", kao i da je bilo daleko manje okupljenih nego što je očekivano.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo na slučaj reporterke, tvrdeći, ipak, da ne zna o čemu se radi, ali je iskoristio priliku da pohvali mladu novinarku koja je postala meta osuda javnosti.

"Ko će da pretuče? Ivan Ivanović će da pretuče nekog? I Sergej Trifunović? A na društvenim mrežama će da pretuku mnogo koga, pustite to", kazao je Vučić, pitavši kome su to korisnici na internetu prijetili, a novinari mu potom objasnili da se radi o Životićevoj.

JWPlayer video mesto

"Žao mi je, pozdravite Barbaru, ona je jedno divno čeljade. A što se njih tiče, oni nisu nijednog muškarca u stanju da pretuku, možda bi Barbaru mogli, ona je onako sitna i pristojna djevojčica. Samo Barbara da se ne sjekira i buda uvjerena u to."

Vučić je novinarima poručio da gube vrijeme "slušajući najostrašćenije ljude i razne bolesnike".

"A što će nekom nešto da urade ovi koje ste pomenuli, nema ništa od tog posla. Voljeli bi oni da mogu, ali to niti ima... bolje da ne govorim dalje. Barbaru pozdravite i ne mora mnogo ni da brine, ni da se čuva. Pametnija je bolja i vrednija od svih njih zajedno, a nemam pojma o čemu se radi", kazao je Vučić.

Bonus video: