Petrov: Uslov je nestranački kandidat i reformska Vlada, čekamo do ponedjeljka

Petrov je pozvao obije koalicije (koje predvode SDP i HDZ) u Hrvatskoj da prihvate predlog Mosta, a ako ga prihvati samo jedna strana, kako je rekao, s njom nastavljaju da rade nadajući se da će i druga strana prihvatiti tripartitnu koaliciju za sastavljanje vlade
0 komentar(a)
Božo Petrov, Foto: Betaphoto
Božo Petrov, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.12.2015. 20:25h

Predsjednik Mosta Božo Petrov poručio je danas strankama koje su odbile saradnju s Mostom da još jedanput razmisle i da se konsultuju sa svojim partnerima, ističući da je ideja o zajedničkoj vladi, ma koliko nekima zvučala naivno, jedino rješenje za stanje u kojem je Hrvatska.

Petrov je pozvao obije koalicije (koje predvode SDP i HDZ) u Hrvatskoj da prihvate predlog Mosta, a ako ga prihvati samo jedna strana, kako je rekao, s njom nastavljaju da rade nadajući se da će i druga strana prihvatiti tripartitnu koaliciju za sastavljanje vlade.

On je to izjavio nakon popodnevnog sastanka s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u Šibeniku, prenijela je Hina.

Sljedeće sedmice trebalo bi da budu završeni pregovori Mosta s Domoljubnom koalicijom koju predvodi HDZ i koalicijom Hrvatska raste koju predvodi SDP, najavili su nakon dvosatnog sastanka u Šibeniku Petrov i Karamarko.

"Naš uslov je nestranački kandidat i reformska Vlada. Očekujemo jasan odgovor u ponedjeljak. Dali smo realan rok", rekao je Petrov.

Petrov je rekao da će pričekati ponedjeljak budući da su takav rok dali na sastanku u hotelu "Esplanade" te da će nakon toga vidjeti kakve su odluke donijeli HDZ i SDP.

"Ona strana koja u ponedjeljak da svoj pristanak za saradnju prema uslovima koje je Most stavio pred njih dobiće podršku grupacije", istakao je Petrov, dodajući da se nada da će obije strane prihvatiti predloge i da će se stvoriti uslovi za sastavljanje tripartitne vlade.

Karamarko je rekao da je bitno razgovarati.

"Bićemo jedinstveni za razliku od ove druge koalicije koja se raspada", ocijenio je predsjednik HDZ-a nakon sastanka, prenosi Hina.

Petrov je podržao inicijativu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović da na Pantovčak pozove čelnike obije koalicije - Tomislava Karamarka i Zorana Milanovića i s njima obavi dodatni razgovor.

Bonus video: