Gašić: Razumijem odluku Vučića, boriću se protiv zlostavljanja žena

"Ne mogu ni da započnem da objašnjavam koliko se osramoćeno i zgroženo osjećam. Nemam riječi kojim bih mogao da iskažem izvinjenje za svoje ponašanje", rekao je Gašić
179 pregleda 8 komentar(a)
Bratislav Gašić, Foto: Betaphoto
Bratislav Gašić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.12.2015. 09:19h

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić ponovio je danas izvinjenje za uvredu na račun novinarke televizije B92, i istakao da je svjestan da ima mnogo slučajeva zlostavljanja žena i poručio da će njegova misija od sada biti da se protiv toga bori.

"U društvu imamo previše slučajeva u kojima se prema ženama ne ophodimo na fer način, previše slučajeva zlostavljanja žena. Veoma mi je žao što je moj gest i postupak doprinio tome na neki način i od danas će moja misija biti da se borim protiv te ružne priče", rekao je Gašić na konferenciji za medije.

On je dodao da razumije svog prijatelja i premijera Srbije Aleksandra Vučića i da nema nijednu riječ ljutnje uperenu protiv njega.

"U poptunosti mi je jasno šta stoji iza njegove odluke. Na kraju krajeva svi se mi u SNS borimo za moderniju, ljepšu, pristojniju i bolju Srbiju. Ja sam potpredsjednik SNS i volim SNS i Vučića i učiniću sve da svojim radom pomognem svojim prijateljima u SNS”, rekao je Gašić.

Upitan da li će podnijeti ostavku Gašić nije želio da odgovori.

"Ne mogu ni da započnem da objašnjavam koliko se osramoćeno i zgroženo osjećam. Nemam riječi kojim bih mogao da iskažem izvinjenje za svoje ponašanje", rekao je Gašić.

On je ponovio da se lično izvinio novinarki koju je uvrijedio i dodao da razumije da ono što je rekao nije uvrijedilo samo nju već mnoge građane Srbije, i zamolio za oproštaj.

"Tokom moje kratke političke karijere dao sam sve od sebe da radim naporno i većinu vremena upotrebim zarad dobrobiti zemlje i naroda. Mogu samo da se nadam da ću u budućnosti imati priliku da ponovo služim svojoj zemlji", poručio je Gašić.

Gašić je u nedjelju, prije davanja izjave novinarima u Trsteniku, rekao da "voli novinarke koje lako kleknu", što je naišlo na veliku osudu javnosti i premijera Srbije.

Vučić je novinarima rekao da Gašić, poslije komentara upućenog novinarki B92, ne može da ostane ministar, jer bi to "bila loša poruka za sve žene".

Bonus video: