Kosovo: Premijer traži izlazak iz krize na osnovu Ustava i zakona

Lideri opozicije zatražili su od Jahjage da poništi sporazume o Zajednici srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, navodeći da će u slučaju da ti zahtjevi ne budu ispunjeni, zahtjevati organizovanje referenduma i ako bude potrebno, raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu
0 komentar(a)
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Isa Mustafa, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.12.2015. 16:04h

Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je danas, nakon susreta sa predsjednicom Kosova Atifete Jahjagom, da se izlazak iz aktuelne političke krize može obezbijediti uz puno poštovanje Ustava i kosovskih zakona.

Mustafa je novinarima u Prištini rekao da je sastanak dio uobičajenih redovnih konsultacija sa predsjednicom Kosova, ali da se istovremeno razgovaralo i o pronalaženju rješenja za izlazak iz sadašnje krize.

"Jahjaga i ja smo tokom sastanka razgovarali i o njenoj incijativi da se pronađe izlaz iz političke krize", rekao je Mustafa i dodao da će podržati svaku incijativu kako bi se sadašnja kriza prevazišla.

Predsjednica Kosova se tokom dana susrela i sa liderima tri opozicione stranke koji su joj predali zahtjeve za izlazak iz sadašnje blokade rada Skupštine.

Lideri opozicije zatražili su od Jahjage da poništi sporazume o Zajednici srpskih opština i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom, navodeći da će u slučaju da ti zahtjevi ne budu ispunjeni, zahtjevati organizovanje referenduma i ako bude potrebno, raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu.

Bonus video: