Vučić: Gašić mora da ode

Vučić je rekao da je dobro što se Gašić izvinio, i da je to novost u našem političkom životu
29 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 07.12.2015. 12:37h

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić ne može da ostane na funkciji zbog izjave da "voli novinarke koje lako kleknu", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, piše B92.

"Kada sam čuo šta se dogodilo, bio sam kao čovjek iznenađen i šokiran. To su stvari koje ne mogu da se dogode nikome, ili ne bi trebalo da se dogode", rekao je on.

Kako je rekao, uvek je bio protiv hajki i harangi i postavljao ne samo svoja leđa za sve ministre.

"Postavljao sam sebe kao štit, i uvek sam dobro uradio, štitio sam ih od lažnih napada i optužbi. Time sam štitio Srbiju i državu, od ovoga ne mogu da pronađem ni izvinjenje, ni opravdanje", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je dobro što se Gašić izvinio, i da je to novost u našem političkom životu.

"Ali izvinjenje nije dovoljno. Moramo da zaštitimo sve žene u Srbiji, to je bila loša poruka za sve žene i kada sam postao premijer, rekao sam da će biti moderna, pristojna zemlja. To je zemlja u kojoj se ne vrijeđaju žene, u kojima nema mačizma i seksističkih uvreda", rekao je Vučić.

Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posjete "Prvoj petoletki namenskoj" u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila u kadru dok ministar govori.

Nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje".

Ubrzo je reagovao i premijer Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja.

Novinarska udruženja su zatražila njegovu smjenu i podržala najavljeni protest ispred zgrade Vlade Srbije.

B92 je osudila Gašićevu izjavu i navela da će konsekvence koje ministar bude pretrpio zbog svog političkog stava dati odgovor na pitanje o prirodi vlasti ove Vlade i dati odgovor na pitanje da li je stav ministra Gašića politička pozicija Vlade čiji je član.

Gašićevu izjavu je kritikovali su predstavnici opozicija, civilnog društva, povjerenik Rodoljub Šabić i povjerenica Brankica Janković, ali i njegova koleginica iz Vlade Zorana Mihajlović.

Ministar rada Aleksandar Vulin je rekao da je Gašićev komentar neprimjeren, ali da je "dobar čovjek i da je njemu sada najteže".

Bonus video: