Server: Bude li referenduma, SAD će preuzeti mjere protiv Dodika

Server ističe "da BiH treba da uradi isto što i ostale balkanske države: da pokuša da osigura da terorizam, posebno islamska struja nema prostora za širenje i pridobivanje novih sljedbenika"
3 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Milorad Dodik, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 28.11.2015. 13:04h

Američki ekspert za Balkan Danijel Server smatra da će referendum u Republici Srpskoj, ako do njega dođe, ubrzati ozbiljne aktivnosti Vlade SAD-a protiv predsjednika RS Milorada Dodika, ako ništa drugo biće uvedena zabrana putovanja i zamrzavanja sredstava.

Server je za današnje "Oslobođenje" rekao da bi i EU trebalo da uradi bar nešto slično tome, prenijela je Fena.

Na konstataciju novinarke da se svijet u protekle dvije decenije promijenio i pitanje koja je uloga BiH u borbi protiv terorizma Server odgovara "da BiH treba da uradi isto što i ostale balkanske države: da pokuša da osigura da terorizam, posebno islamska struja nema prostora za širenje i pridobivanje novih sljedbenika".

"Vidjećete da SAD u potpunosti podržavaju članstvo BiH u EU sve dok ona ispunjava uslove pravne tekovine," rekao je Server.

"Nema alternative za to. Isti je slučaj i s NATO. Ukoliko BiH odluči da postane član, dovoljno je samo da ispuni uslove članstva da bi dobila podršku SAD", rekao je američki ekspert za Balkan za "Oslobođenje".

Bonus video: