Osumnjičenima za napad na Borka Stefanovića pritvor od mjesec dana

Navedeno je i da je krivična prijava Policijske uprave Kruševac protiv trojice osumnjičenih za događaj koji se desio 26. novembra ustupljena na dalju nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu
94 pregleda 0 komentar(a)
Borko Stefanović, Foto: BETA/EMIL VAS
Borko Stefanović, Foto: BETA/EMIL VAS
Ažurirano: 30.11.2018. 12:42h

Za trojicu osumnjičenih za napad na Borka Stefanovića i još nekoliko osoba Osnovni sud u Kruševcu odredio je pritvor od mjesec dana.

"Prema trojici osumnjičenih lica Š.M., Ž.M. i G.D. od strane Osnovnog javnog tužilaštva u vezi događaja od 23. novembra stavljen je predlog za odredjivanje pritvora. Pritvor je od strane Osnovnog suda u Kruševcu odredjen u trajanju od 30 dana", navedeno je u odgovoru Osnovnog javnog tužioca u Kruševcu Dragana Jovanovića, dostavljenom agenciji Beta.

Navedeno je i da je krivična prijava Policijske uprave Kruševac protiv trojice osumnjičenih za događaj koji se desio 26. novembra ustupljena na dalju nadležnost Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Osumnjičenima se, prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva, na teret stavlja osnovana sumnja da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu definisano članom 344a Krivičnog zakonika, za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina.

Napad na lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića i još nekoliko osoba dogodio se 23. novembra u kruševačkoj Mjesnoj zajednici Rasadnik gdje je trebalo da bude održana tribina Saveza za Srbiju. Policija je ubrzo nakon toga saopštila da je uhapsila dvojicu osumnjičenih dok je za još jednom osobom u tom trenutku tragala.

Zbog ovog napada Savez sa Srbiju večeras u 19 časova u Bijeloj sali kruševačkog Kulturnog centra organizuje protestni skup "Stop krvavim košuljama" na kome će govoriti predstavnici opozicionih političkih stranaka i pokreta, kao i brojne javne ličnosti. Nakon toga planirana je protestna šetnja.

Bonus video: