Prgomet izbačen iz MOSTA zbog privatnih sastanaka sa Milanovićem

Prgomet se sastao sa predsjednikom SDP-a i aktuelnim premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, bez znanja svoje partije, pa su pregovori okarakterisani kao lični, a Prgomet izbačen iz Nacionalnog vijeća
50 pregleda 6 komentar(a)
Drago Prgomet, Foto: Facebook
Drago Prgomet, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.11.2015. 13:28h

Drago Prgomet nije više član Nacionalnog vijeća Mosta, saopšteno je iz ove partije.

Prgomet se sastao sa predsjednikom SDP-a i aktuelnim premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, bez znanja svoje partije, pa su pregovori okarakterisani kao lični, a Prgomet izbačen iz Nacionalnog vijeća.

"Nažalost, dok su svi drugi članovi Nacionalnog vijeća i novoizabrani zastupnici MOSTA nastavili unutrašnje razgovore, Drago Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio lične pregovore sa Zoranom Milanovićem. Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalno vijeće MOSTA donijelo je odluku o prekidu saradnje s Dragom Prgometom", navodi se u saopštanju iz Mosta.

Ono što je intersantno je da će Prgomet zadržati svoj mandat, i u Mostu to sami uvažavaju, bez obzira kome će se priključiti.

"Ovom odlukom Nacionalno vijeće MOSTA kao kolegijalno tijelo, ne smatra više Dragu Prgometa svojim članom, a Drago Prgomet svoj saborski mandat zadržava, i MOST ga kao takvog uvažava, bez obzira hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se MOSTU ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji", zaključuju u Mostu.

Bonus video: