Prgomet: Most će predložiti mandatara, ali to neće biti ni Milanović ni Karamarko

Gostujući u emisiji RTL-a "Direkt", Prgomet je naveo da su spremni da uđu u izvršnu vlast i dodao da kada su ulazili u izbore, nijesu razmišljali o tako velikoj podršci glasača
0 komentar(a)
Drago Prgomet, Foto: Screenshot(YouTube)
Drago Prgomet, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 10.11.2015. 11:17h

Funkcioner Mosta nezavisnih lista Drago Prgomet poručio je da nova vlast u Hrvatskoj neće moći da bude formirana bez te stanke, koja će predložiti budućeg mandatara i otkrio da to neće biti ni Zoran Milanović, ni Tomislav Karamarko.

Gostujući u emisiji RTL-a "Direkt", Prgomet je naveo da su spremni da uđu u izvršnu vlast i dodao da kada su ulazili u izbore, nijesu razmišljali o tako velikoj podršci glasača.

"Ljudi žele promjene, a ako želite promjene morate biti dio onih koji ih mogu sprovesti, a to je izvršna vlast. S druge strane, ako ste dobro čitali izjavu gospodina (lidera Mosta Bože) Petrova, on jasno kaže da mi nećemo koalirati sa strankama koje ne žele da prihvate naš program promjena koje su Hrvatskoj potrebne", kaže Prgomet.

Prema njegovom mišljenju, zanimljivo je da su tek u izbornoj noći dvije vodeće stranke počele da govore o reformama i promenama, što tokom kampanje nisu čuli.

"Poštujemo legitimitet i jedne i druge stranke, ali o novom mandataru odlučuje Most, a to neće biti ni Karamarko, niti Milanović. Učinićemo sve sve da dijalog prođe i da do novih izbora ipak ne dođe", poručio je Prgomet koji nije želeo da otkrije kome je bliži, ali je još jednom priznao da kontakti s obe strane postoje.

Bonus video: