Mirković: Beta i Fonet su dovoljni za tržište Srbije

Mirković je rekao da je Zakonom o javnom informisanju i medijima definisano da država izlazi iz vlasništva u medijima, a povodom tvrdnji o osnivanju nove agencije pri Vladi Srbije kaže da bi se tako nešto dogodilo, morala bi da uslijedi izmjena zakona, što nije planirano
0 komentar(a)
Tanjug, Foto: Screenshot
Tanjug, Foto: Screenshot
Ažurirano: 04.11.2015. 15:28h

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i infomisanja Saša Mirković odbacio je danas kao netačne navode da će poslije gašenja nacionalne novinske agencije Tanjug početi da radi nova agencija pri Vladi Srbije, istakavši da su privatne agencije Beta i Fonet dovoljne za tržište Srbije.

Poslije odluke Vlade Srbije o gašenju Tanjuga, osnovanog prije 72 godine, Mirković je za B92 rekao da će zaposlenima biti isplaćene otpremnine.

Mirković je rekao da je Zakonom o javnom informisanju i medijima definisano da država izlazi iz vlasništva u medijima, a povodom tvrdnji o osnivanju nove agencije pri Vladi Srbije kaže da bi se tako nešto dogodilo, morala bi da uslijedi izmjena zakona, što nije planirano.

Vlada Srbije donijela je Odluku o pravnim posljedicama prestanka JP Novinska agencija Tanjug, imajući u vidu da član 146. Zakona o javnom informisanju i medijima predviđa da Zakon o Javnom preduzeću novinska agencija Tanjug prestaje da važi datumom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, odnosno najkasnije 31. oktobra 2015. godine, kaže Mirković.

Za privatizaciju Tanjuga, na dva raspisana poziva, nije bilo zainteresovanih kupaca, a zaposlenima nisu ponuđene ni akcije.

Bonus video: