Plevnelijev: Dijalog državnih institucija i građana od presudnog značaja

Konferenciju su organizovali Program za medije u Jugoistočnoj Evopi njemačke fondacije Konrad Adenauer i SEECOM, udruženje državnih službenika za javne komunikacije iz 13 zemalja Jugoistočne Evrope, čije je sjedište u Budvi, Crna Gora
0 komentar(a)
Rosen Plevnelijev, Foto: Betaphoto
Rosen Plevnelijev, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 20.09.2015. 17:46h

Dijalog državnih institucija i građana, u kojem službenici za javne komunikaciju igraju ključnu ulogu, od presudnog je značaja za snaženje demokratije, ocijenio je predsjednik Bugarske, Rosen Plevnelijev.

Više od 60 eksperata iz oblasti vladinih komunikaciju i javne diplomatije sastali su se na Četvrtoj konferenciji o vladinim komunikacijama u Jugoistočnoj Evropi (SEECOM), koja je održana u Sofiji.

Iz SEECOM-a je saopšteno da je Plevnelijev u pisanom obraćanju na Četvrtoj konferenciji, podržao misiju i nastojanjima SEECOM-a da unaprijedi profesionalne standarde i razmijenu iskustava između službenika za javne komunikacije u Jugoistočnoj Evropi.

Navodi se da je na Skupštini SEECOM-a, koja je održana na marginama konferencije, šef Delegacije Evropske komisije u Bugarskoj Ognjan Zlatev, reizabran je za predsjednika te organizacije.

Skupština je izabrala novi Upravni odbor udruženja u kome su pomoćnica direktorice Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Ivana Đurić, načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje, direktor Programa za medije u Jugoistočnoj Evropi fondacije Konrad Adenauer Kristijan Špar i Vuk Vujnović, u svojstvu generalnog sekretara SEECOM-a.

SEECOM je međunarodno neprofitno strukovno udruženje, osnovano 2013. godine u Budvi, čiji je cilj afirmacija najviših etičkih i profesionalnih standarda komuniciranja u javnom sektoru i dobrog upravljanja, kroz profesionalnu razmjenu između službenika za komunikacije u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi.

Konferenciju su organizovali Program za medije u Jugoistočnoj Evopi njemačke fondacije Konrad Adenauer i SEECOM, udruženje državnih službenika za javne komunikacije iz 13 zemalja Jugoistočne Evrope, čije je sjedište u Budvi, Crna Gora.

Bonus video: