KFOR: Sve je pod kontrolom, nije bilo pokretanja KBS prema sjeveru Kosova

Upitan da potvrdi navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je KFOR danas zaustavio i spriječio kretanje specijalnih trupa ka Sjeveru, Graso je odgovorio da "nisu imali koga da spriječe", navodi KoSSev
65 pregleda 2 komentar(a)
KFOR, Foto: FACEBOOK
KFOR, Foto: FACEBOOK
Ažurirano: 22.11.2018. 19:42h

Portparol KFOR Vinćenco Graso izjavio je danas da je situacija na Kosovu pod kontrolom i da nije bilo pokretanja trupa Kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) prema sjeveru Kosova.

"Situacija je pod kontrolom. Ništa se ne događa. Nije bilo nikakvog pokretanja trupa KBS prema Sjeveru. Bilo je nekih policijskih trupa na jugu Mitrovice, ali nema razloga za zabrinutost, jer je KFOR u kontaktu sa Kosovskom policijom", rekao je Graso za KoSSev.

Upitan da potvrdi navode predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je KFOR danas zaustavio i spriječio kretanje specijalnih trupa ka Sjeveru, Graso je odgovorio da "nisu imali koga da spriječe", navodi KoSSev.

Graso je dodao da KFOR "aktivno prati razvoj situacije na terenu".

Vučić je u četvrtak izjavio da je dobio informacije da je misija KFOR spremna da zaustavi albanske trupe koje su krenule iz dvije baze ka sjeveru Kosova.

"Dobili smo informacije da je KFOR bio spreman da zaustavi nečije ludilo, hvala im na tome, ako je to istina", kazao je Vučić u Beogradu tokom sastanka s predstavnicima Srba sa Kosova.

Povodom medijskih navoda i Vučićeve izjave da je policija Kosova danas skidala srpske tablice sa vozila u Ropotovu i Ranilugu, portparol kosovske policije Daut Hodža kazao je za KoSSev da su to spekulacije.

"Objavljene informacije o uklanjanju srpskih tablica sa vozila su spekulacije", kazao je Hodža.

Bonus video: