Usmeni protest Beograda i izvinjenje Ankare

Beogradski mediji prenijeli su početkom ove nedjelje da je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Turske navedeno da je Ambasada u Beogradu nadležna za Srbiju, Sandžak i Vojvodinu
3 komentar(a)
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Beograd Skupština Srbije, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.09.2015. 14:05h

Ambasador Turske u Beogradu Mehmet Kemal Bozaj pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije gdje mu je uložen oštar usmeni protest povodom provokativnog definisanja jurisdikcije Ambasade Turske u Beogradu na internet prezentaciji turskog Ministarstva inostranih poslova na turskom jeziku.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, ambasador Bozaj je izrazio žaljenje zbog propusta nadležnih u Ministarstvu inostranih poslova Turske i dao uvjeravanja da je riječ o tehničkoj grešci.

On je naglasio je da su greške slične prirode uočene i kada je riječ o nekim drugim državama i dodao da je Ambasada tim povodom već kontaktirala nadležne u Ministarstvu inostranih poslova, dodaje se u saopštenju.

Beogradski mediji prenijeli su početkom ove nedjelje da je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Turske, na turskom jeziku, navedeno da je Ambasada u Beogradu nadležna za Srbiju, Sandžak i Vojvodinu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je novinarima rekao da se Turska izvinila zbog tehničke greške koja je ispravljena.

Bonus video: