Vučić vidio štošta u Kini: Trebaju nam roboti i leteći automobili, ja ću da molim i tražim

"Postavili su robote, kaže da mogu da prepoznaju deset tipova emocija kod čoveka. To je vještačka inteligacija, to u svijetu pobjeđuje. Ja ću da molim i tražim, možda neću ništa da uspijem, ali ako uspem - znam da sam mnogo toga uradio za Srbiju"
106 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.09.2018. 10:14h

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić kaže da je toj zemlji potrebno da "uđe u kolo" Četvrte industrijske revolucije i da će učiniti sve da moderne tehnologije dovede u Srbiju.

Predsjednik Srbije je u Tjenđinu, gdje je prisustovao otvaranju "ljetnjeg Davosa", Istakao da je o modernim tehnologijama i inovativnosti govorio i kineski premijer Li Kećijang na skupu.

"Postavili su robote, kaže da mogu da prepoznaju deset tipova emocija kod čoveka. To je vještačka inteligacija, to u svijetu pobjeđuje. Ja ću da molim i tražim, možda neću ništa da uspijem, ali ako uspem - znam da sam mnogo toga uradio za Srbiju", rekao je Vučić u kontekstu najavljene posjete Si Đinpinga Srbiji.

Vučić je kazao da je srećan što je uspio da dovede u Novi Sad Razvojni istraživači centar Kontinentala, kao i zbog više takvih kompanija, ali toga treba još više.

"Trebaju nam roboti. Potrebni su nam letjeći automobili, čipovi, sve ono za šta smo se borili i mučili, a nismo uspijevali. Danas imamo u softverskoj industriji izvoz veći od milijardu eura. Već smo nešto uspjeli", kazao je Vučić prilikom posjete Kini, prenosi Tanjug.

Bonus video: