Ubistvo u Kumanovu obračun bivšeg i sadašnjeg rukovodstva DUI

Limani je u telefonskom razgovoru za televiziju Alsat-M prije nego što se predao policiji rekao da "žali zbog ubistva ali da je pištolj upotrijebljen u samoodbrani", kao i da su on i njegove kolege bili napadnuti i da su djelovali u samoodbrani
0 komentar(a)
Kumanovo, Foto: Beta-AP
Kumanovo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.07.2015. 10:24h

Predsjednik Demokratske unije za integraciju (DUI) u Kumanovu Bajram Limani, osumnjičen da je učestvovao u jučerašnjem oružanom incidentu u kome je ubijen Džemail Redžepi – bivši "komandant Šćiponja" rasformirane Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), predao se policiji, objavili su danas makedonski mediji.

Mediji na albanskom jeziku su ocijenili da je oružani incident u Kumanovu bio "obračun između bivšeg i sadašnjeg rukovodstva DUI" u tom gradu pošto je Redžepi bio kandidat za predsjednika kumanovskog ogranka DUI.

Osumnjičeni Bajram Limani je u telefonskom razgovoru za televiziju na albanskom jeziku Alsat-M prije nego što se predao policiji rekao da "žali zbog ubistva ali da je pištolj upotrijebljen u samoodbrani", kao i da su on i njegove kolege bili napadnuti i da su djelovali u samoodbrani.

Pozivajući se na informacije iz policije, makedonski mediji navode da je u oružanom incidentu u Kumanovu juče oko 16 sati učestvovalo osam lica, kao i da je cijeli događaj snimljen bezbjednosnim kamerama.

Džemail Redžepi je ubijen dok je sjedio u kafe-baru u kumanovskom naselju Bedinje. Teže je ranjen Šefki Redžepi dok je lakše povrijeđen Gani Demiri, koji su sjedjeli zajedno sa njim.

Demokratska unija za integraciju, čiji je lider Ali Ahmeti koalicioni partner u Vladi VMRO DPMNE, pozvala je sinoć nadležne organe da do kraja raščiste oružani incident u kome je ubijen Džemail Redžepi.

Bonus video: