Srbija: Majka ih 20 godina držala zatočene u kući (VIDEO)

"Izlazili smo napolje sa njom kada bismo se navodno nakon šest mjeseci vratili za raspust iz Crne Gore. Tada smo lagali kako redovno idemo u školu, priča Marko, koji je kao i sestra rođen kod kuće
765 pregleda 31 komentar(a)
Marko i Marijana Stanković, Foto: Screenshot (YouTube)
Marko i Marijana Stanković, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.07.2015. 09:24h

Brat i sestra iz Požarevca, Marko i Marijana Stanković, više od dvije decenije proveli zatočeni u kući,gdje ih je držala majka zbog straha od spoljašnjeg svijeta i da će biti oteti.

Cijeli slučaj je otkriven poslije njene smrti 2010.

Kako se navodi u reportaži Al Džazire, oni nisu išli u školu, nisu vakcinisani, nisu imali prijatelje...

Kad je došlo vrijeme za školu, ona je komšijama govorila da su na školovanju u Crnoj Gori.

"Izlazili smo napolje sa njom kada bismo se navodno nakon šest mjeseci vratili za raspust iz Crne Gore. Tada smo lagali kako redovno idemo u školu, priča Marko, koji je kao i sestra rođen kod kuće.

Njihova majka uspjela je da prevari i tamošnji Centar za socijalni rad, iako se u Požarevcu pričalo o tome da su djeca zatočena.

Poslije njene smrti 2010, Marko je ispričao da "nam je bilo čudno kada smo prvi put izašli napolje. Krećete se bez ikakvih ograničenja".

Dodao je da su on i sestra jedva dobili dokumenta, jer nisu imali ni svjedočanstva niti zdravstvene knjižice. Jedino od papira bio je dokaz o njihovom rođenju.

Njih dvoje su prije neki dan završili vanredno osnovnu školu, a Marijana namjerava da se upiše u srednju medicinsku školu i nauči njemački jezik.

Bonus video: