Španija: Zaplijenjena 1,1 tona kokaina, uhapšen Srbin i dva Hrvata

Vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjena je na 44 milona eura, saopšteno je iz MUP-a Srbije i istaknuto da je u okviru te akcije, istoga dana u Valensiji uhapšeno više osoba pripadnika te organizovane kriminalne grupe
0 komentar(a)
kokain, Foto: Primehealthchannel.com
kokain, Foto: Primehealthchannel.com
Ažurirano: 21.05.2015. 17:09h

U zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, španske i hrvatske policije, zaplIJenjena je 1,1 tona kokaina, što je jedna od najvećih zaplJena te droge u poslednjih nekoliko godina, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Na jahti "Amsterdamer", u španskim teritorijalnim vodama, u specijalno pravljenim bunkerima pronađena je 1,1 tona kokaina, koji je prevožen iz Južne Amerike prema zapadnoj Evropi", objasnio je Stefanović i dodao da su u akciji uhapšene tri osobe, od kojih jedan srpski državljanin i dva državljanina Hrvatske, zbog postojanja osnova sumnje da su na toj jahti krijumčarile kokain.

Vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjena je na 44 milona eura, saopšteno je iz MUP-a Srbije i istaknuto da je u okviru te akcije, istoga dana u Valensiji uhapšeno više osoba pripadnika te organizovane kriminalne grupe.

Stefanović je istakao da je to bila jedna od najvećih zajedničkih akcija tri policije koja je usmjerena na sprječavanje šverca velikih količna droge, koje se iz Južne Amerike dopremaju prema Evropi.

"Još jednom pokazujemo da je Republika Srbija posvećena borbi protiv narkotika i srpska policija pokazuje spremnost i sposobnost da presretne čak i najveće količne droge koje se putem narko kartela šalju prema Evropi“, rekao je Stefanović.

On je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja da čuva bezbjednost i sigurnost Republike Srbije i tako sprječava dolazak droge na srpske ulice.

Zaplijenjeni kokain je izuzetno visokog kvaliteta i čistoće, navodi se u saopštenju i dodaje da su sve aktivnosti srpske policije preduzimane u koordinaciji i saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Bonus video: