Nikolić uručuje odlikovanje porodici nastradalog pilota

Nikolić je 8. aprila donio Ukaz o odlikovanju pripadnika Vojske Srbije i medicinskog osoblja, koji su tragično nastradali u helikopterskoj nesreći 13. marta
0 komentar(a)
Beograd helikopter, Foto: Reuters
Beograd helikopter, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2015. 06:13h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić uručiće danas porodici nastradalog pilota Omera Mehića Zlatnu medalju za hrabrost "Miloš Obilić“.

Medalja za hrabrost porodici Mehić biće uručena u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

Nikolić je 8. aprila donio Ukaz o odlikovanju pripadnika Vojske Srbije i medicinskog osoblja, koji su tragično nastradali u helikopterskoj nesreći 13. marta 2015. godine.

Na inicijativu predsjednika Srbije, za ispoljenu izvanrednu ličnu hrabrost i samopregor u spasavanju ljudskih života u izuzetno opasnoj situaciji, Zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić“ posthumno su odlikovani: major avijacije Omer Mehić, kapetan avijacije Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, ljekar dr Dževad Ljajić i medicinski tehničar Miroslav Veselinović.

Bonus video: