Sajt koji brani Subotića i Šarića naprasno promijenio vlasnika

229 pregleda 0 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 04.04.2015. 18:23h

Sajt “Antidot” koji brani Stanka Subotića Caneta i Darka Šarića promijenio je vlasnika poslije pisanja “Blica”.

Kako navodi "Blic" vlasnik sajta "Antidot" do prekjuče je bio advokat James Bouzaglo iz kancelarije "Monfrini Crettol & Associes" u Ženevi, koja je zastupala Subotića, optuženog za šverc cigareta.

Međutim, pošto je "Blic" ukazao na to da ovaj sajt u svojim tekstovima napada tužioca Sašu Ivanića, zaduženog za proces protiv Subotića, vlasnik je promijenjen i sada je to izvjesni Paul Martin.

"U pokušaju da se zavaraju tragovi i zataška podrška optuženima za najteža krivična dela, juče je na naslovnoj strani “Antidota” objavljeno i saopštenje koje je potpisao misteriozni “Antidot team” i u kojem se grubo napada “Blic” zbog pisanja o ovom sajtu. U saopštenju se zahtjev Tužilaštva za organizovani kriminal da se ispita kako su na “Antidotu” objavljene fotografije tužioca Ivanića, čime mu je ugrožena bezbjednost, ocjenjuje kao “smiješan i besmislen”", naveo je beogradski list.

"Blic" je prethodnih dana pisao da Subotiću na projektu "Antidot" pomaže Vladimir - Beba Popović, koji je godinama zadužen za medijsko predstavljanje Subotića. Sajt u svojim tekstovima frenetično napada Tužilaštvo za organizovani kriminal i brani Subotića i narko-bosa Darka Šarića, na čijim slučajevima radi tužilac Ivanić. Kritikuje se oduzimanje imovine Šariću, kao i to što je srpsko tužilaštvo uopšte preuzelo taj slučaj, dok se za Subotića konstatuje da je on “još od 2001. bio na meti medijskih i političkih napada”.

Fotografija iz dosijea

Tužilaštvo za organizovani kriminal reagovalo je još juna 2014. kada je na internetu prvi put objavljena fotografija tužioca Saše Ivanića iz službenog dosijea. Traženo je da se utvrdi ko je, kako i s kojim ciljem objavio fotografiju i ugrozio bezbednost tužioca.

Ova fotografija posljednji put je objavljena na sajtu “Antidot” 23. februara u tekstu „Dosije Šarić“: Pravosuđe i mediji kao politički instrumenti”, koji je opet potpisao misteriozni “Antidot team”.

Bonus video: