Vučić: Stradali u helikopterskoj nesreći za ovu Vladu uvijek biti heroji

Vučić ističe da juče objavljeni izvještaji ne prebacuju krivicu ni na koga, već govore o odgovornosti, uzrocima nesreće i greškama
53 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.04.2015. 12:57h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će stradali u helikopterskoj nesreći u Surčinu za Vladu uvijek biti heroji, i da oni nijesu krivi ni za šta.

"Preminuli u padu helikoptera 13. marta su za mene heroji i uvjeren sam da tako treba da ih pamti i Srbija", kazao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare. Kako prenosi Blic, Vučić je rekao da posada helikoptera i zdravstveni radnici za njega i za ovu Vladu nijesu krivi "ni za šta".

Major Omer Mehić, kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, zastavnik Ivan Miladinović, ljekar Ževad Ljajić, anestetičar Miroslav Veselinović, izgubili su živote kako bi spasili jednu bebu, podsjetio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vojna komisija: Otkriveno prisustvo alkohola u krvi kod pilota helikoptera i letača tehničara >>>

Vučić ističe da juče objavljeni izvještaji ne prebacuju krivicu ni na koga, već govore o odgovornosti, uzrocima nesreće i greškama.

On je naveo da se svakodnevno događa da padaju i avioni i helikopteri, da se događaju tragedije, ali da u tim situacijama preovlađuje ljudskost, da se žrtve ne razapinju. Kao primjer naveo je i nedavnu tragediju na Alpima, kada je pao avion Džermanvingsa.

"Nesreće se ne dešavaju bez propusta i nečije odgovornosi. U normalnim zemljama, kakva će biti i Srbija, sve se dostavlja nadležnim organima, a nesreće se ne koriste za hajke i skupljanje političkih poena. Novinari i političari se ne bave istragom. Molim vas da govorimo o izvještaju i da pošutujemo žrtve", kazao je Vučić.

Bonus video: