Vojna komisija: Otkriveno prisustvo alkohola u krvi kod pilota helikoptera i letača tehničara

Komisija je navela da odgovornost za udes snosi vođa posade helikoptera HT-48, a da dio odgovornosti snose i drugi pilot i letač tehničar
0 komentar(a)
Beograd helikopter, Foto: Reuters
Beograd helikopter, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2015. 16:35h

Odgovornost za tragediju u Surčinu primarno snosi vođa posade pilot Omer Mehić, navedno je u izvještaju stručne Komisije za osnovno ispitivanje udesa vojnog helikoptera, javlja Blic.

U izvještaju u koji je Blic imao uvid navodi se da je utvrđeno prisustvo alkohola kod vođe posade i letača tehničara.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letjelici - četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

Kako javlja Blic, Komisija je navela da odgovornost za udes snosi vođa posade helikoptera HT-48, a da dio odgovornosti snose i drugi pilot (prim.nov. kapetan Milovan Đukarić) i letač tehničar u pilotskoj kabini.

"Dio odgovornosti snosi komandant 204. vbr zbog propusta u planiranju i organizaciji leta (prim.nov. general Predrag Bandić), ODT RViPVO zbog propusta u organizaciji i rukovođenju letom. Eventualnu odgovornost kontrolora na aerodromu 'Nikola Tesla' će utvrditi Kontrola leta SiCG na osnovu zahtjeva komande RViPVO", piše u izvještaju.

Bonus video: