"Da li skup organizuje Mišković": Slučajni prolaznici su ustvari SNS "botovi"

Šta je istina o ovom prilogu, vjerovatno se ne bi ni otkrilo da se pojedini korisnici društvenih mreža nisu pozabavili time ko su dva mladića i djevojka, istomišljenici, anketirani u prilogu "Studija B", piše Blic
304 pregleda 8 komentar(a)
SNS bot, Foto: Screenshot(YouTube)
SNS bot, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 25.03.2015. 20:07h

Društvene mreže danas je "zapalila" informacija da su u prilogu televizije Studio B, o protestu "Odbrani i podrži" koji je prije nekoliko dana održan na Trgu republike, umjesto anketiranih "slučajnih" prolaznika, "podmetnuti" botovi Srpske napredne stranke (SNS), piše Blic.

Naime, oni su na pitanje šta misle o skupu koji šalje negativnu poruku o vlasti, odgovarali pitanjem da li skup "organizuje Mišković", i čudili se ko finansira "takve" organizacije, a uz to, zaključili su i da se protest ne može tako nazvati jer ima "svega 70-tak okupljenih", piše Blic.

Djevojka se zapitala zašto "pare umjesto na protest nisu iskorišćene za sirotište, porodilište, jer uvijek postoji i drugi način".

Šta je istina o ovom prilogu, vjerovatno se ne bi ni otkrilo da se pojedini korisnici društvenih mreža nisu pozabavili time ko su dva mladića i djevojka, istomišljenici, anketirani u prilogu "Studija B", piše Blic.

Otkriveno je tako da je mladić koji se kao "slučajni" prolaznik pojavljuje u prilogu isti onaj kao u prilogu televizije N1 sa početka suđenja pripadnicima Žandarmerije zbog prebijanja Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića, na prošlogodišnjoj paradi ponosa, dok se djevojka sa smeđom kosom, koja je govorila o aktivnostima nevladinih organizacija, slikala se u društvu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, piše Blic.

SNS: U svakom mjestu u Srbiji naići ćete na našeg člana

U SNS-u su potvrdili da su u pitanju članovi njihove stranke.

"Tačno je da su to članovi SNS-a. Naravno da ćete metodom slučajnog uzorka u svakom mjestu u Srbiji naići na člana ili simpatizera SNS-a. Da je neko ove naše članove, u tom istom prilogu pitao da li su članovi SNS-a, oni bi to jasno i rekli, jer se mi ponosimo našom partijom, za razliku od drugih koji kriju stranačku pripadnost. Uz to, na našim članovima nećete vidjeti cipele "prada" od 400 i više dolara, kakve nose "prepošteni" ljevičari u našoj zemlji. Ne vidimo uopšte u čemu je problem, i zašto se pokušava napraviti neka senzacija od toga što je na ulici neko sreo tri člana SNS-a. Nas ima mnogo, mnogo više", stoji u odgovoru Informativne službe SNS-a, a prenosi Blic.

Bonus video: