Vulin: Da je Grčka imala Vučića ne bi bila gdje je sada

Vulin je rekao da bi i Srbija danas bila bolje mjesto za život da je ranije počela da radi i štedi
17 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vulin, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 21.03.2015. 18:16h

Ministar u vladi Srbije zadužen za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je u Nišu da bi stanje u Grčkoj bilo mnogo drugačije da je imala svog Vučića.

"Da je naša bratska Grčka prije sedam godina kada je počela kriza imala na čelu svoje Vlade jednog Aleksandra Vučića, ne bi bila u ovako teškoj situaciji kao što je danas, jer bi na vrijeme razumjela šta znači štednja i šta znači rad", kazao je Vulin.

On je, na Izbornoj konferenciji Gradskog odbora Pokreta socijalista u Narodnom pozorištu u Nišu, rekao da bi i Srbija danas bila bolje mjesto za život da je ranije počela da radi i da štedi.

"Stanje u oblasti socijale je veoma teško, ali ne zbog toga što je ljevica neradna i što ne želi red i rad, već zbog toga što je ljevica došla na vlast u zemlji koja je pljačkaškom privatizacijom uništena temeljno i namjerno", kazao je Vulin.

On je rekao da uprkos "zatečenom teškom ekonomskom stanju i štednji na svim poljima" aktuelna vlast nije smanjila izdatke za tuđu njegu i pomoć, za dječije dodatke i ostala socijalna davanja.

"Da nismo počeli da radimo ovo što radi Vučićeva Vlada mi ne bi imali para da isplatimo ni plate ni penzije, prodali bi sve što imamo, i ostavili bi jad i bijedu budućim generacijama", kazao je Vulin.

Bonus video: