"PROVJERAVALI IDE LI NEKO NA PROTEST PROTIV VLADE"

Policija upala u prostorije DS, Pajtić: Vlast da se ne iživljava

U DS-u su rekli da o navodnom protestu ne znaju ništa i da kada budu učestvovali na protestima, to sigurno neće biti tajno
67 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Pajtić, Foto: Betaphoto
Bojan Pajtić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 14.03.2015. 17:41h

Predsjedik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najoštrije je danas osudio upad policajaca u prostorije te stranke u Kragujevcu tokom prijepodneva, kao nešto što se "nije dogodilo 15 godina".

"U ime DS-a upozoravam vlast da se ne iživljava slanjem policije u stranačke prostorije DS-a i da to nećemo tolerisati i da ćemo umjeti da odgovorimo na takvo ponašanje. Nema šta da traži policija u prostorijama DS-a", rekao je Pajtić u Kragujevcu.

Demokrate su rekle novinarima da je policija provjeravala da li se u DS-u pripremaju neki odlasci na protest protiv Vlade Srbije, a da je osobama koje su bile u prostorijama rečeno da je to uobičajena provjera i da se sprovodi i u drugim strankama.

U DS-u su rekli da o navodnom protestu ne znaju ništa i da kada budu učestvovali na protestima, to sigurno neće biti tajno.

Načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Goran Živković potvrdio je agenciji Beta su dvojica pripadnika policije ušla u prostorije DS-a, ali je rekao da su oni to učinili bez naređenja, kao i da će ispitati slučaj i da se izvinjava Demokratskoj stranci.