Brankica Stanković zatražila da joj se ukine obezbjeđenje

"Svako ko ima obezbjeđenje u Srbiji, ima ga sa razlogom", rekao je Stefanović
53 pregleda 1 komentar(a)
Brankica Stanković, Foto: Wikipedia.org
Brankica Stanković, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 06.03.2015. 17:58h

Urednica Insajdera Brankica Stanković zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da joj u "najkraćem roku na ličnu odgovornost" ukine policijsko obezbjeđenje.

Navodeći primere ubistva premijera Zorana Dinđića i novinara Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, Brankica Stanković je ukazala da, kao "novinar čija je bezbjednost prema zvaničnim podacima ugrožena, smatra da je nedopustivo da predstavnici države ne reaguju na brojne neistine u kampanji" koja se vodi protiv nje kao što je to bio slučaj i 2002. godine.

"Takvim ćutanjem država pokazuje svu svoju nemoć, a samim tim dovodi do dodatnog ugrožavanja nečije bezbjednosti. Zbog svega navedenog, nemam izbora, nego da zatražim da mi na sopstvenu odgovornost, u najkraćem mogućem roku, ukinete obezbjeđenje jer je to očigledno i bio cilj cijele ove kampanje", prenosi sajt B92.

Brankica Stanković ima policijsko obezbeđenje od 2009. godine kada joj je prijećeno zbog serije emisija o "fudbalskoj mafiji". Insajder je u ponedjeljak emitovao novu emisiju koja se bavi stanjem u vodećim fudbalskim klubovima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je ranije danas da policija štiti sve one za koje se procjeni da su ugroženi, ali da bi on bio neodgovoran kada bi javnosti saopštio informacije o bilo kojoj štićenoj ličnosti.

"Ne mogu o tome da govorim, jer time takođe ugrožavam bezbjednost štićenih ljudi. Kada kažete za nekog da ima ovakav ili onakav nivo bezbjednosti ili otkrijete da je nekom obezbjeđenje povučeno, to neko može da iskoristi. Ne želim da govorim o detaljima obezbjeđenja, ali svako kome smo postavili obezbjeđenje ima razlog za njega. Svako ko ima obezbjeđenje u Srbiji, ima ga sa razlogom", rekao je Stefanović.

Bonus video: