Tadić: Sumnjam da sam bio prisluškivan dok sam bio šef države

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je ranije za jedan dnevni list da je 2009. godine tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac kupio uređaj za prisluškivanje kojim je prisluškivao kolege iz DS, pa i Borisa Tadića
0 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: BETAPHOTO
Boris Tadić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 10.02.2015. 19:37h

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da ne vjeruje da je bio prisluškivan dok je bio na toj funkciji.

"Nikad nisam imao informaciju da me neko prisluškuje i zbog toga je potrebno sprovesti sada istragu. Ne radi se o meni kao pojedincu, već o funkciji predsjednika Republike, ko god da obavlja tu dužnost," rekao je Tadić za B92.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je ranije za jedan dnevni list da je 2009. godine tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac kupio uređaj za prisluškivanje kojim je prisluškivao kolege iz DS, pa i Borisa Tadića.

Upitan da li je o tome razgovarao sa Šutanovcem, Tadić je rekao da nije, niti da Šutanovca za nešto optužuje.

Tadić je takođe rekao i da ne zna ko je "Čarli", osoba koju su u nedavnoj skupštinskoj raspravi pominjali Gašić i Šutanovac, a za koju Gašić tvrdi da je skupljala podatke o članovima DS.

"Nemam nikakva saznanja o tome, a pogotovo nadimci koji se pojavljuju u javnosti svjedoče o aferaškoj sklonosti," rekao je Tadić, koji je predsjednik Socijaldemokratske stranke.

Gašić je danas na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost rekao da stoji iza svega što je rekao u tekstu, ali ne i iza naslova i naveo da posjeduje snimak intervjua koji to dokumentuje. On je naglasio da naslov ne odgovara njegovim riječima.

Bonus video: