Snijeg stvara probleme u Hrvatskoj, dio Zagreba bez grijanja

Hrvatski autoklub saopštio je da zbog snijega nema otvorenog pravca između unutrašnjosti zemlje i Rijeke, a za sav saobraćaj zatvorene su i pojedine dionice autoputa prema Dalmaciji
0 komentar(a)
Zagreb snijeg, Foto: Betaphoto/HINA
Zagreb snijeg, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 06.02.2015. 11:58h

Obilan snijeg koji pada dijelom Hrvatske, najviše u Lici i Gorskom kotaru, danas stvara brojne probleme, potpuno su zatvoreni pojedini autoputevi i državne ceste.

Snijeg sve jače pada u Zagrebu, a zbog kvara na termoelektrani djelovi grada ostali su bez grijanja. Normalizacija se očekuje u kasnim popodnevnim satima.

Hrvatski autoklub saopštio je da zbog snijega nema otvorenog pravca između unutrašnjosti zemlje i Rijeke, a za sav saobraćaj zatvorene su i pojedine dionice autoputa prema Dalmaciji. Obilaznice su otvorene samo za automobile uz obaveznu zimsku opremu. Vozačima se savjetuje da odlože put, ako je to moguće.

Protekle noći najviše snijega palo je u Gorskom kotaru i Lici, više od 30 centimetara. Tako je sada u Gospiću visina snijega oko 70 centimetara, a u gorskim predjelima jak vjetar stvara snežne nanose više od 1, 5 metara.

Na području Ogulina je više od 70 centimetara snijega, dok se u centralnoj Hrvatskoj ponegdje očekuje više od 30 centimetara novog snijega. U Zagrebu se očekuje da će napadati 40-tak centimetara snijega.

Na većini puteva kroz Liku prekinut je saobraćaj, a tokom noći bez električne energije ostalo je više naselja oko Gosipića. Radovi na otklanjanju kvarova obustavljeni su zbog orkanske bure. Lokalni mediji javljaju da je snijeg izazvao kvarove na elektromreži i u Karlovačkoj županiji.

Na riječkom području u prekidu su sve trajektne linije. Meteorlozi su najavili da će snijega nošenog burom biti na sjevernom Jadranu, gdje na se upozorava na orkansku buru. U Dalmaciji su vjerovatni jaki pljuskovi s grmljavinom.

Meteorolozi očekuju da će snijeg slabiti ili prestati krajem dana.

Bonus video: