Prevrnuo se Lastin autobus u Hrvatskoj, 12 povrijeđenih

"Niko od putnika nije životno ugrožen a povratak za Srbiju se očekuje danas u toku dana odmah nakon potpisivanja otpusnih lista u bolnici", navodi se u saopštenju
63 pregleda 0 komentar(a)
saobraćaj, alkohol, Foto: Shutterstock
saobraćaj, alkohol, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.02.2015. 10:29h

Autobus prevoznika "Lasta" koji je saobraćao na relaciji Split-Beograd prevrnuo se rano jutros u Hrvatskoj, i povrijeđeno je više od 10 osoba, saopštilo je to preduzeće.

Nezgoda se dogodila oko 3.30 sati, u autobusu je bilo 17 putnika, a, kako je saopšteno, "po nezvaničnim podacima" nikom od putnika život nije ugrožen.

Deset putnika Lastinog autobusa koji je rano jutros sletio s autoputa Zagreb-Beograd kod Popovače, u Hrvatskoj biće vraćeni autobusom u Srbiju, dok će sedmoro njih ostati u bolnici u Sisku, saopšteno je iz preduzeća Lasta.

Kako je navedeno u saopštenju, prema posljednjim informacijama troje putnika imaju povrede koje zahtjevaju dalje praćenje i nadzor ljekara, jedna osoba je zadobila potres mozga, a troje ih je zadržano preventivno.

"Niko od putnika nije životno ugrožen a povratak za Srbiju se očekuje danas u toku dana odmah nakon potpisivanja otpusnih lista u bolnici", navodi se u saopštenju.

Iz Laste navode da su vozači R. J (54) i Z. I (55) nakon testa krvi, koji je pokazao nula procenata alkohola u krvi, upućeni na dalje ispitivanje.

Kako je saopštilo to preduzeće, autobus je bio tehnički ispravan, a prije uključenja u saobraćaj obavljena je dnevna njega vozila. Istraga je u toku.

Sisačko-moslovačka policija saopštila je ranije da se nesreća dogodila oko 3.30 sati, a autobus na liniji Split-Zagreb-Beograd je išao iz smjera Zagreba.

Bonus video: