Direktor srpskog javnog preduzeća snimljen kako uzima mito

Srpska policija je objavila i snimak na kom se vidi kako Milošević ispod stola uzima kovertu, u kojoj se kako se pretpostavlja nalazi novac, i to 1.6 miliona dinara
8 komentar(a)
Vladan Milošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Vladan Milošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.01.2015. 13:43h

Direktor srpskog javnog preduzeća "Resavica" Vladan Milošević uhapšen je zbog primanja mita, pišu srpski mediji.

Srpska policija je objavila i snimak na kom se vidi kako Milošević ispod stola uzima kovertu, u kojoj se kako se pretpostavlja nalazi novac, i to 1.6 miliona dinara. Uhapšen je i čovjek koji je dao mito Miloševiću.

Iz preduzeća za jamsku eksplotaciju uglja Resavica iz Despotovca nezvanično je potvrđeno juče za Blic da je policija u Beogradu uhapsila direktora Vladana Miloševića, kao i to da se traga za još jednim njegovim saradnikom i visokim funkcionerom iz jednog ministarstva.

To preduzeće upravlja radom devet jamskih rudnika uglja u Srbiji, a Miloševića je Vlada Srbije na konkursu u novembru postavlila za direktora na mandat od 4 godine.

Predhodno je obavljao funkciju vd direktora dvije godine. On je inače visoki funkcioner SNS i donedavno je obavljao funkciju predsjednika SO Despotovac.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao da je srpska policija uhapsila više osoba koje su pripadale raznim političkim opcijama.

Uhapšeni su članovi Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke, naveo je Stefanović podsjetivši da su on i premijer Srbije Aleksandar Vučić obećali da će svi građani biti isti i da neće biti povlašćenih.

Pored Miloševića, uhapšen je član Predjsedništva DS-a i bivši predsjednik opštine Bečej Milivoje Vrebalov, i još tri osobe koje su osumnjičene da su niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za djecu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.

Stefanović je dodao da su raznim krivičnim djelima opštinu Bečej osumnjičeni oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion eura.

Uhapšen je i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milojević zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. Prema Stefanovićevim riječima, Milojević je osumnjičen da je tom Fondu nanio štetu od 30 miliona dinara.

Stefanović je rekao i da je jutros u Nišu uhapšen bivši direktor preduzeća "Jugoistok" i predsjednik Okružnog odbora SPS-a Igor Novaković zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj prilikom sprovođenja javnih nabavki.

Stefanović je dodao da je u tom slučaju uhapseno još pet osoba iz Niša, a da će još dva lica biti obuhvaćena krivičnom prijavom zbog sumnje da su omogućili privatnom preduzeća iz Niša da stekne protivpravnu imovinsku korist od 30 miliona dinara.

Stefanović je potvrdio pisanja medija da je uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a Vanje Vukića.

Bonus video: