"VLAST PUCA PO ŠAVOVIMA"

Šešelj najavio proteste na proljeće

"Vučiću i Nikoliću je istekao rok trajanja što se vidi iz istupa diplomata sa zapada i pisanja stranih medija. Trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti Kosova, a kada se to završi biće pušteni niz vodu," ocijenio je on
51 pregleda 5 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Reuters
Vojislav Šešelj, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2015. 20:50h

Radikali će na proljeće početi sa protestima protiv aktuelne republičke vlasti, najavio je večeras u Čačku lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, na tribini održanoj u sali Skupštine grada.

"Čekamo proljeće da gora ozeleni i počinjemo sa mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine," naveo je Šešelj.

On je rekao da je počelo obnavljanje i konsolidovanje redova ove partije od njegovog povratka iz Haga.

"Vučiću i Nikoliću je istekao rok trajanja što se vidi iz istupa diplomata sa zapada i pisanja stranih medija. Trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti Kosova, a kada se to završi biće pušteni niz vodu," ocijenio je on.

Šešelj je posebno kritikovo ekonomsku politiku Vlade, koja je, kako je rekao, gora od svih prethodnih što se ogleda u zaduživanju i zanemarivanju domaće privrede.

On se osvrnuo i na moguću saradnju sa drugim patriotskim partijama rekavši da je SRS otvorena za postizborne koalicije sa svima onima koji se protive ulasku Srbije u EU.

"Budućnost Srbije je u čvršćim vezama sa Rusijom, formiranju jedinstvenog tržišta, carinske unije i odbrambenog sistema sa tom zemljom," naglasio je Šešelj.

On je istakao da ostaje pri svom ranijem antimonarhističkom uvjerenju jer smatra da je republika demokratska i civilizacijska tvorevina.

Što se tiče boravka u Haškom tribunalu i procesom koji je vođen protiv njega, Šešelj je izjavio da se radi o politizovanom postupku i da ta institucija ima antisrpski karakter.

"Izazivao sam godinama Haški sud ne bi li me optužili, jer sam znao da ne mogu da mi prišiju nijedan ratni zločin. Presude koje se donose u Hagu su političke, procesno manjkave i sa mnogo grešaka," rekao je Šešelj i dodao da se neće dobrovoljno vraćati.

"Neka me hapse moji saučesnici u nedjelima za koja me optužuju," zaključio je on.

Šešelj je ujedno večeras održao promociju knjiga napisanih u haškom pritvoru "Srpski narod mora osloboditi Republiku Srpsku Krajinu" i "Haško inaugurisanje govora mržnje".