Hrvatska: Uhapšen zadarski preduzetnik i odbornik Reno Sinovčić

Osim što je fudbalski sudija i vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, nedjeljnika Vox i Zadarskog regionala) Sinovčić je i čelnik Fudbalskog kluba Zadar i nezavisni gradski odbornik
51 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.12.2014. 10:11h

Zadarski preduzetnik i fudbalski sudija Reno Sinovčić uhapšen je jutros u Zadru zbog sumnje za korupciju, saznaju lokalni mediji iz izvora bliskih istrazi i navode da je u akciji Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) slobode lišeno još nekoliko osoba.

Policija pretražuje Sinovčićeve poslovne prostore, očekuje se pretraga i njegovog stana, a Hina prenosi da je priveden nakon što su mu policajci kombijem prepriječili put i da se pretpostavlja da je akcija pokrenuta zbog neplaćanja poreza za Fudbalski klub Zadar.

Portal "Index.hr" objavio je policijsko saopstenje u kojem je navedeno da je Direktorat policije u koordinaciji s Državnim tužilaštvom Hrvatske dovršio višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba sa šireg zadarskog područja.

"Radi sumnje u izvršenje više koruptivnih krivičnih djela, zloupotrebe položaja i ovlašćenja, zloupotrebe povjerenja i prevara u privrednom poslovanju... danas je uhapšeno sedam hrvatskih državljana.

Nakon sprovedenih određenih dokaznih radnji svi osumnjičeni biće dovedeni pritvorskom nadzorniku, a Uskoku će biti podnijeta krivična prijava", navode iz policije.

Osim što je fudbalski sudija i vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, nedjeljnika Vox i Zadarskog regionala) Sinovčić je i čelnik Fudbalskog kluba Zadar i nezavisni gradski odbornik.

Mediji podsjećaju da je prije deset godina bio svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, ali i da je nazivan "kraljem ribe na Jadranu" i fudbalskim sudijom s presudnim uticajem u hrvatskom fudbalu, a dovođen je u vezu i sa lažiranjem utakmica.

Bonus video: