Dodik: Đukanović povrijedio slobodarska osjećanja Srba

Istoričari u Srbiji i Republici Srpskoj takođe nijesu iznenađeni Đukanovićevom izjavom. Vide je kao politikantsku i udvoričku.
183 komentar(a)
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Milorad Dodik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.11.2014. 17:44h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je za "Blic" da je Milo Đikanović izjavom da je Princip terorista povrijedio slobodarska osjećanja Srba.

"Ne iznenađuje me što se priklonio već viđenoj ujdurmi", izjavio je Dodik, ""Đukanović je posljednji koji bi trebalo bilo šta da kaže na tu temu. Ne iznenađuje me jer je to u diskursu koji on ima i kojeg se drži kroz priznanje Kosova i mnoge druge poteze", komentariše Dodik.

Istoričari u Srbiji i Republici Srpskoj takođe nijesu iznenađeni Đukanovićevom izjavom. Vide je, kako prenosi Blic, kao politikantsku i udvoričku.

"Što se tiče Kraljevine SHS, podsjetio bih Đukanovića da je 1988. on lično zamjerao Slovencima i Hrvatima što ne slave 1. decembar, dan nastanka te kraljevine", kaže istoričar Čedomir Antić.

On smatra da sve to što Đukanović priča predstavlja čistu demagogiju „diktatora bez političkog i ekonomskog rezultata, koji sam sebe nasljeđuje kao mladi kadar“.

Antić, takođe, smatra da je Đukanović u izjavi u kojoj se ponosi što 1999. nije ušao u sukob sa NATO „izgubio kontakt sa realnošću“.

Bonus video: