Beograd: Sa pištoljem uperenim u vazduh stajao ispred zgrade Vlade

Muškarac je nakon što se predao uveden u zgradu Vlade a odatle je odvezen službenim kolima na ljekarski pregled
2 komentar(a)
Beograd naoružani muškarac, Foto: Screenshot (YouTube)
Beograd naoružani muškarac, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 14.11.2014. 13:36h

Na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine u Beogradu stajao je čovjek sa pištoljem uperenim u vazduh, ali je nakon pregovora sa policijom, bacio pištolj i predao se.

Na licu mjesta bile su jake policijske snage, Žandarmerija i Hitna pomoć. U pripravnosti je bilo i obezbjeđenje Vlade Srbije, javlja reporter RTS-a.

Muškarac je nakon što se predao uveden u zgradu Vlade a odatle je odvezen službenim kolima na ljekarski pregled.

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić je pojasnio da je riječ o potpukovniku Vojske Srbije u penziji.

Gašić, koji je u zgradi vlade razgovarao sa potpukovnikom, objasnio je da je riječ o čovjeku nezadovoljnom što mu nije ispunjeno obećanje dato 2006. da će vojnim penzionerima biti povećane penzije.

"U periodu 2006. tadašnja vlast u sklopu svih svojih ranijih aktivnosti svim vojnim penzionerima povećala je penzije za deset odsto, ali bez namjere da ih isplate tim ljudima, pošto su poslije donijeli odluku da to ne bude isplaćeno", rekao je Gašić.

On je poručio da će sa potpukovnikom i ostalim nezadovoljnim vojnim penzionerima razgovarati zajedno sa ministrom finansija kako bi se našlo rješenje tog problema, dodavši da "neka prazna obećanja koja je davao bivši režim sada nama dolaze na naplatu".

Bonus video: