Sanader prebačen u bolnicu

Bivši premijer pravosnažno je osuđen na osam i po godina zatvora za ratno profiterstvo u slučaju "Hypo banka" i primanje 10 miliona eura mita od predsjednika uprave MOL-a Žolta Hernadija u slučaju "Ina-MOL"
0 komentar(a)
Ivo Sanader, Foto: Beta
Ivo Sanader, Foto: Beta
Ažurirano: 26.10.2014. 10:37h

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader je zbog problema sa srcem iz zatvora u Zagrebu hitno prebačen u bolnicu, javili su jutros hrvatski mediji.

Trenutno se nalazi u KBC Rebro gdje ga čuva pravosudna policija.

Njegov advokat Jadranka Sloković potvrdila je da je Sanaderu pozlilo u subotu i da je na preporuku zatvorskog ljekara prebačen u bolnicu gdje su mu izveli elektrokonverziju, prenijela je Nova TV.

Bivši premijer i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice već neko vrijeme se ne osjeća dobro. Zbog problema sa srcem nije došao na posljednje ročište na Županijskom sudu u Zagrebu gdje mu se sudi zbog malverzacija u vezi jedne poslovne zgrade u Zagrebu, u slučaju poznatijem kao "Planinska".

Bivši premijer pravosnažno je osuđen na osam i po godina zatvora za ratno profiterstvo u slučaju "Hypo banka" i primanje 10 miliona eura mita od predsjednika uprave MOL-a Žolta Hernadija u slučaju "Ina-MOL".

Prvostepeno je na devet godina zatvora osuđen i u slučaju "Fimi-medija", zajedno sa HDZ i još devet fizičkih i pravnih osoba.

U tom najvećem korupcionaškom slučaju svi su osuđeni za izvlačenje oko 10 miliona eura iz državnih preduzeća i institucija, preko privatne marketinške agencije Fimi-medija.

U još nekoliko slučajeva Sanader se tereti za korupciju.

Bonus video: