Policija zaustavila četnički pokret: Spriječeni da prisustvuju parastosu

Živkovića i još nekoliko osoba sa četničkim obilježjima, zaustavila je kraljevačka policija i naredila im da se vrate
18 komentar(a)
Novi Pazar, Foto: Shutterstock
Novi Pazar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.10.2014. 12:06h

Pripadnici četničkog pokreta, predvođeni Bratislavom Živkovićem, nisu se danas pojavili u Petrovoj crkvi gdje je trebalo da prisustvuju parastosu poginulim srpskim vojnicima prilikom oslobođenja Novog Pazara od Osmanlijske okupacije, 1912. godine, javlaj Blic.

Živkovića i još nekoliko osoba sa četničkim obilježjima, zaustavila je kraljevačka policija i naredila im da se vrate ukoliko ne žele da budu uhapšeni. Ipak, kako prenosi Blic, Živković je još jednom pokušao da krene ka Novom Pazaru sporednim putevima, ali je na izlazu iz Kraljeva opet zaustavljen.

Kod Petrove crkve u Novom Pazaru nalazilo se nekoliko policajaca, kao i na putu koji vodi ka ovoj bogomolji.

Kako su ranije najavljivali na Fejsbuk profilu Bratislava Živkovića, četnici su planirali da nakon parastosa prošetaju centralnim gradskim ulicama noseći majice sa natpisom “Sjeti se ko su ti bili preci” i da gradskoj upravi predaju peticiju za podizanje spomenika u gradskom parku generalu Mihailu Živkoviću, komandantu srpske vojske koja je oslobodila Novi Pazar u Prvom balkanskom ratu.

Inače, navijači Novog Pazara su tokom utakmice sa Spartakom u nekoliko navrata skandirali: “Neće šetati”, a u utorak su članovi navijačke grupe “Ekstremi” izdali proglas u kojem pozivaju sve bošnjačke muškarce starije od 15 godina da brane Novi Pazar.

Bonus video: